Ispanaklı Börek Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- Tuz, pulbiber
- 6 yaş yufka
- Çörekotu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 yumurta (birinin sarısı üstüne sürülecek)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 kabartma tozu
- 1 sade soda (katarsanız daha nefis olur)
Ispanaklı Börek Tanımı Yapılışı
- Ispanakları güzelce yıkayıp doğruyoruz, üstüne 1 soğanı küçük küçük doğruyoruz.
- ,Baharatları atıp karıştırıyoruz. Fırın tepsimizi yağlıyoruz, bir yufkayı koyup üstüne sıvı harcımızdan döküp güzelce yediriyoruz.
- 2. Yufkayı koyuyoruz, sıvı harcı yedirip üstüne ıspanakları diziyoruz.
- Bu süreç yufka bitene dek devam edecek.
- Yufkalar bittikten sonra kalan sıvı harcı üstüne büsbütün döküp yediriyoruz ve yumurta sarısını sürüyoruz.
- Üstüne çörekotu döküyoruz ve hazıııır! 180-190° derecelik fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.