Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ispanaklı Börek

Ispanaklı Börek
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ispanakli-borek.jpg

Ispanaklı Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 5 adet yufka
İç gereçler;
  • 1 kg taze yıkanmış ıspanak
  • 1 adet küp doğranmış kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ yahut sıvı yağ
  • Tuz, toz biber
Börek ortasına sürmek için sos;
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2. alternatif sos;
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un

Ispanaklı Börek Tanımı Yapılışı

  1. Evvel ıspanakları pişiriyoruz.
  2. Derin bir tencereye yağınızı ve soğanınızı koyun. Kavurun.
  3. Bir kaç dk sonra doğranmış ıspanaklarınızı koyup kavurun.
  4. Ispanaklar küçülüp büzülünceye kadar pişirin.
  5. Soğumaya bırakın.
  6. Ortasına sürmek için yalnızca su ve un da kullanabilirsiniz. Bu söylediklerimle de lezzetli oluyor.
  7. Tüm gereçleri karıştırın.
  8. Yufkanın birini yağlanmış yahut yağlı kağıt kullanılmış fırın tepsisine serin.
  9. Parçalamadan ortasına sosunuzu sürün bir kat yufka serin dışa taşmasın yufkanız.
  10. Sonra ıspanaklı harcınızdan koyun.
  11. Tekrar yufka serin ortasına sos sürün.
  12. 4. Yufkanızı serin üzerine ıspanaklı harcı yayın son yufkanızı da üstüne serip, birinci serdiğin yufkayla da bohça yapın.
  13. Kalan harcınıza varsa bi yumurta daha kırıp dilimlenmiş böreğinize dökün.
  14. 200 derece de 25-30 dk pişirin.
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,316Kullanıcılar
dehadehaSon üye
Üst Alt