
Ispanaklı Börek Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet yufka
- 1 kg taze yıkanmış ıspanak
- 1 adet küp doğranmış kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytin yağ yahut sıvı yağ
- Tuz, toz biber
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2. alternatif sos;
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı un
Ispanaklı Börek Tanımı Yapılışı
- Evvel ıspanakları pişiriyoruz.
- Derin bir tencereye yağınızı ve soğanınızı koyun. Kavurun.
- Bir kaç dk sonra doğranmış ıspanaklarınızı koyup kavurun.
- Ispanaklar küçülüp büzülünceye kadar pişirin.
- Soğumaya bırakın.
- Ortasına sürmek için yalnızca su ve un da kullanabilirsiniz. Bu söylediklerimle de lezzetli oluyor.
- Tüm gereçleri karıştırın.
- Yufkanın birini yağlanmış yahut yağlı kağıt kullanılmış fırın tepsisine serin.
- Parçalamadan ortasına sosunuzu sürün bir kat yufka serin dışa taşmasın yufkanız.
- Sonra ıspanaklı harcınızdan koyun.
- Tekrar yufka serin ortasına sos sürün.
- 4. Yufkanızı serin üzerine ıspanaklı harcı yayın son yufkanızı da üstüne serip, birinci serdiğin yufkayla da bohça yapın.
- Kalan harcınıza varsa bi yumurta daha kırıp dilimlenmiş böreğinize dökün.
- 200 derece de 25-30 dk pişirin.