
Ispanaklı Börek Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 kg yufka
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kg ıspanak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay k karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay bardağı
- 1 yumurta sarısı
- Çörekotu
- Susam
Ispanaklı Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ıspanaklarımızı ayıklayıp temizliyoruz. Ocakta kaynattığımız suda ıspanakları haşlayıp süzgeçe alıyoruz. Soğuduktan sonra sıkıp küçük doğruyoruz.
- Sıvıyağ koyduğumuz tavada küp küp doğradığımız kuru soğanlarımızı kavuruyoruz. İçine 1 tatlı kaşığı domates salçası kırmızı pul biber karabiber ve tuzumuzu ek edip kavuruyoruz.
- En son haşlamış olduğumuz ıspanağımızı ek edip karıştırıyoruz. Yağladığımız fırın tepsisine bir tane yufkamızı yerleştirip ortasına su süt ve sıvı yağdan oluşan karışımdan sürüyoruz.
- Üç yufkayı bu halde ortasını yağlayıp üst üste tepsiye diziyoruz. Üçüncü yufkanın üstüne hazırladığımız için bir kısmını koyuyoruz.
- Kalan yufkalarında ortalarına hazırladığımız yağlı sostan sürüp altıncı yufkanın üstüne tekrar iç harçtan ek ediyoruz.
- En son üste sonuncu yufkayı koyup üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu susam karışımı serpip evvelden ısıttığımız fırında kızartıyoruz. Sıcak servis ediyoruz. Afiyetler olsun????????.