bilgisayarci
FD Üye
Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane yufka
- 1 kg ıspanak
- 1 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı karışık biber domates salçası
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pulbiber-karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanakları temizleyip yıkayalım bir tencerenin içinde 1 su bardağı su ile haşlayalım.
- Yağı bir tavanın içine koyalım soğanı içine doğrayalım ve salçayla birlikte kavuralım.
- İçine haşladığımız ıspanakları ekleyelim baharatlarını da ekleyelim karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
- Sosu bir kabın içinde hazır edelim.
- Yufkaları ortadan ikiye bölelim sostan yufkalara sürelim ve yaptığımız ıspanaklı içten koyalım yufkaları rulo şeklinde saralım.
- Sırasıyla sardığımız yufkaları ortadan başlayarak yuvarlak borcama yerleştirelim.
- Kalan sosu üzerlerine sürelim ve 200 derece fırında pişirelim.