Ispanaklı Börek Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet yufka
- 1 bağ ıspanak
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 1 kase peynir
- Tuz (Peynir tuzlu ise azona nazaran ayarlayın miktarını)
- Karabiber
- Pul biber
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yumurta sarısı
- İç sosundan 2 yemek kaşığı
- Çörek otu
Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanaklı minik minik doğra. Soğanları yemeklik doğra. Ispanakların üzerine kat. Peyniri ve baharatları ekle yeterlice karıştır.
- Sos için; tüm materyalleri farklı bir kapta güzelce çırp.
- Tepsi tabanını yağla birinci kat yufkayı ser. Kenarları tepsi dışında kalsın. Üzerine sos döküp fırça yardımıyla her yerine sür.
- İki kat yufka dan sonra ıspanaklı harcı dök. Tıpkı süreci tekrarlayıp iki kat ortadan sonra tekrar ispanaklı harcı dök her yerine yay.
- 5. Kat yufka dan sonra birinci yufkanın kenarlarını içine topla ve 6. Kat yufkayı ser.
- Üzerine soslu yumurtayı sür. Eşit formda dilimle. Çörek otu serpiştir.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.