Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yufka ( ben bu gereçlere 5 yufka kullandım) Siz elinizdeki materyale nazaran hazırlayın
- Yarım kilo ıspanak
- 2 tane orta uzunluk soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ (sıvı yağ)
- 1 paket lor peynir ( rastgele bir peynir olabilir)
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 2 yumurta akı sosuna, sarısı üzerine
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı su
Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanakları yıkayıp süzelim. Düzgünce süzüldüğüne emin olalım. Pişerken sulanmasın diye.
- Soğanları piyazlık doğrayalım. 4 yemek kaşığı yağı tavaya alıp soğanları kavuralım.
- Ardından ıspanakları ekleyip karıştıralım.
- Tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım.
- 7 yahut 8 dk içinde pişecektir. Ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.
- Diğer yandan 2 yumurta akına 1 çay bardağı yağ,5 yemek kaşığı yoğurt,2,5 yemek kaşığı un ve 1 çay bardağı su ek edip karıştıralım.
- Bir tane yufka tezgaha serip üzerine sostan her yerine gelecek biçimde sürelim.
- Aynı halde ikincisi yufkayı üzerine serip sostan her yerine gelecek formda sürelim.
- Bu formda üç kat ortaları soslayalım. Ben üç kat yaptım siz iki yahut dört te yapabilirsiniz.
- Soğuyan ıspanaklı harca lor peynir ek edip karıştıralım.
- Hazırlanan yufkanın üzerine her yerine gelecek halde dökelim.
- Yanlarından kıvırarak rulo yapalım. 3 ve ya 2 santim kalınlığında keselim.
- Yuvarlak gül böreği üzere hali verelim.
- Üzerini hafif basalım.
- Yumurta sarısı ve çörekotu serpin 180 derece 30 dk pişirelim. Servise hazır afiyet olsun ????.