Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ispanaklı Börek

Ispanaklı Börek
0
20

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139

Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler

• 3 tane yufka ( ben bu gereçlere 5 yufka kullandım) Siz elinizdeki materyale nazaran hazırlayın
  • Yarım kilo ıspanak
  • 2 tane orta uzunluk soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ (sıvı yağ)
  • 1 paket lor peynir ( rastgele bir peynir olabilir)
Sos için
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
  • 2 yumurta akı sosuna, sarısı üzerine
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı su

Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ispanakları yıkayıp süzelim. Düzgünce süzüldüğüne emin olalım. Pişerken sulanmasın diye.
  2. Soğanları piyazlık doğrayalım. 4 yemek kaşığı yağı tavaya alıp soğanları kavuralım.
  3. Ardından ıspanakları ekleyip karıştıralım.
  4. Tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım.
  5. 7 yahut 8 dk içinde pişecektir. Ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.
  6. Diğer yandan 2 yumurta akına 1 çay bardağı yağ,5 yemek kaşığı yoğurt,2,5 yemek kaşığı un ve 1 çay bardağı su ek edip karıştıralım.
  7. Bir tane yufka tezgaha serip üzerine sostan her yerine gelecek biçimde sürelim.
  8. Aynı halde ikincisi yufkayı üzerine serip sostan her yerine gelecek formda sürelim.
  9. Bu formda üç kat ortaları soslayalım. Ben üç kat yaptım siz iki yahut dört te yapabilirsiniz.
  10. Soğuyan ıspanaklı harca lor peynir ek edip karıştıralım.
  11. Hazırlanan yufkanın üzerine her yerine gelecek halde dökelim.
  12. Yanlarından kıvırarak rulo yapalım. 3 ve ya 2 santim kalınlığında keselim.
  13. Yuvarlak gül böreği üzere hali verelim.
  14. Üzerini hafif basalım.
  15. Yumurta sarısı ve çörekotu serpin 180 derece 30 dk pişirelim. Servise hazır afiyet olsun ????.
Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt