Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 buçuk su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 çay kaşığı maya
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sirke
- Alabildiğince un
- Yarım kilo ıspanak
- 1 kase lor
- Zeytin yağı
- Sıvı yağ
Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle su ve sütü ısıtalım, çok az.
- Sonra bütün materyalleri karıştırıp hamurumuzu yoğuralım,hafif ele yapışsın.Üzerini kapatalım.
- Hamurumuz 20 dakika mayalansın. 8 beze oluyor.
- Bezeleri alalım tabak formunda oklava ile açalım. Ve her açtığımız hamurun ortasına sıvı yağ sürelim fırça ile üst üste koyup üzerini örtelim ,10 dakika beklesin.
- Hamurumuz beklerken ıspanakları doğrayalım, lor ve zeytin yağ ile karıştıralım.
- Ben çiğden yapıyorum lorum tuzlu idi siz ona nazaran tuz atarsınız.
- Gelelim yağlı hamurlarımıza; sıvıyağ sürerek açalım.
- Oklava kullanmıyoruz ellerimizle havalandıra havalandıra açıyoruz..
- Yeterli inceliğe gelince iç harcı koyup katlıyoruz rulo yapıp yuvarlak tepsiye koyuyoruz. Siz istersiniz kare tepside kol böreği hali verebilirsiniz.
- Üzerine yumurta sürelim ,susam atalım 180 derecede pişirelim. Not:Benim fırınım 30 dakika da pişirdi siz kendi fırınınıza nazaran ayarlayın denetim ederek..