Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ispanaklı Börek

Ispanaklı Börek
0
20

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay kaşığı maya
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sirke
  • Alabildiğince un
İç harcı için;
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 kase lor
  • Zeytin yağı
Açmak için;
  • Sıvı yağ

Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle su ve sütü ısıtalım, çok az.
  2. Sonra bütün materyalleri karıştırıp hamurumuzu yoğuralım,hafif ele yapışsın.Üzerini kapatalım.
  3. Hamurumuz 20 dakika mayalansın. 8 beze oluyor.
  4. Bezeleri alalım tabak formunda oklava ile açalım. Ve her açtığımız hamurun ortasına sıvı yağ sürelim fırça ile üst üste koyup üzerini örtelim ,10 dakika beklesin.
  5. Hamurumuz beklerken ıspanakları doğrayalım, lor ve zeytin yağ ile karıştıralım.
  6. Ben çiğden yapıyorum lorum tuzlu idi siz ona nazaran tuz atarsınız.
  7. Gelelim yağlı hamurlarımıza; sıvıyağ sürerek açalım.
  8. Oklava kullanmıyoruz ellerimizle havalandıra havalandıra açıyoruz..
  9. Yeterli inceliğe gelince iç harcı koyup katlıyoruz rulo yapıp yuvarlak tepsiye koyuyoruz. Siz istersiniz kare tepside kol böreği hali verebilirsiniz.
  10. Üzerine yumurta sürelim ,susam atalım 180 derecede pişirelim. Not:Benim fırınım 30 dakika da pişirdi siz kendi fırınınıza nazaran ayarlayın denetim ederek..
Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,558Kullanıcılar
vedat09mSon üye
Üst Alt