Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg ıspanak
- 6 adet yufka
- 200-300 gram çekilmiş et (kıyma)
- 3-4 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber saçası
- 2 adet domates ya da yarım su bardağı domates sosu
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pulbiber
- Kırmızı toz biber
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağın biraz eksik sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanlar ve sarımsaklar küçük küçük doğranıp bir tencerede kavrulur. Kıyma eklenip, 3-4 dk kavrulur.
- Salçalar, domates ya da domates sosu eklenir. Üzerine ıspanak eklenip, suyunu salıp, çekene kadar kavrulur.
- Diğer taraftan sos için, süt, sıvı yağ, yumurta, tuz düzgünce çırpılır.
- Tepsi sıvı yağ ile yağlanıp, yufkalar açılıp, tepsiye bir kat olacak halde serilip, hazırlanmış olan sosla soslanır. Bir adet yufka için tekrar tıpkı süreç yapılır.
- Ispanaklı harcın yarısı üzerine koyulur.
- İki kat daha tekrar tıpkı halde yufkalar serilip soslanır.
- Kalan ıspanaklı harç koyulur.
- Son iki adet yufka için yeniden birebir süreci tekrarlıyoruz.
- Kalan sosen üstüne dökülüp, börek fırına koyulur. 180 derecede 30-35 dk altı üstü kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkınca, yarım su bardağı su böreğin üzerine serpilerek ıslatılır. Pak bir beze sarılıp, dinlendirilir.
- Soğuyunca dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun .