Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ispanaklı Buğdaylı Yoğurt Çorbası

Ispanaklı Buğdaylı Yoğurt Çorbası
0
27

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ispanakli-bugdayli-yogurt-corbasi.jpg

Ispanaklı Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım bağ ıspanak
  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı süzme yoğurt (Normal yoğurt kullanırsanız 2 su bardağı olsun)
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 litre su (Yoğunluğuna nazaran artırın)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine;
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Nane, toz kırmızı biber

Ispanaklı Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tanımı Yapılışı

  1. Buğdayı 2 litre suyu ekleyip yaklaşık yarım saat kısık ateşte haşlayın.
  2. Üzerine ince doğranmış ıspanakları ekleyip karıştırın. Öbür bir kapta yoğurt, yumurta ve unu çırparak meyane hazırlayın. Ağır olursa biraz suyla açın.
  3. Kaynayan çorbanın suyunu az az meyaneye ekleyip ılıştırın(alıştırın)
  4. Sıcak suyla düzgünce ısınan meyaneyi çorbaya yavaş yavaş ekleyin.
  5. Bir taraftan süratlice karıştırın.
  6. Kaynamaya başlayınca üzerine sıcak su ekleyerek kıvamını ayarlayın.
  7. 5-6 dakika kaynayınca altını kapatıp tuzunu ekleyin.
  8. Tuzunu ekledikten sonra kesilmesin diye ortada bir karıştırın.
  9. Sos tenceresinde üzerinin yağını hazırlayın. Yağını da döküp servis edin. Hayli doyurucu ve besleyici bir çorba oluyor????.
 
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt