
Ispanaklı Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- Yarım bağ ıspanak
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı süzme yoğurt (Normal yoğurt kullanırsanız 2 su bardağı olsun)
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 3 litre su (Yoğunluğuna nazaran artırın)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Nane, toz kırmızı biber
Ispanaklı Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tanımı Yapılışı
- Buğdayı 2 litre suyu ekleyip yaklaşık yarım saat kısık ateşte haşlayın.
- Üzerine ince doğranmış ıspanakları ekleyip karıştırın. Öbür bir kapta yoğurt, yumurta ve unu çırparak meyane hazırlayın. Ağır olursa biraz suyla açın.
- Kaynayan çorbanın suyunu az az meyaneye ekleyip ılıştırın(alıştırın)
- Sıcak suyla düzgünce ısınan meyaneyi çorbaya yavaş yavaş ekleyin.
- Bir taraftan süratlice karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca üzerine sıcak su ekleyerek kıvamını ayarlayın.
- 5-6 dakika kaynayınca altını kapatıp tuzunu ekleyin.
- Tuzunu ekledikten sonra kesilmesin diye ortada bir karıştırın.
- Sos tenceresinde üzerinin yağını hazırlayın. Yağını da döküp servis edin. Hayli doyurucu ve besleyici bir çorba oluyor????.