elektronikci
FD Üye
Ispanaklı Çarşaf Böreği Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 7 su bardağı un
- 3, 5su bardağı ılık su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 kg ıspanak
- 2 tane soğan
- Tuz
- Kırmızı biber
- Karabiber
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 125g margarin
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Ispanaklı Çarşaf Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle iç harcını hazırlıyoruz.
- Soğanları yağda kavuruyoruz, biraz kavrulduktan sonra bütün iç gereçlerini ekleyip rengi yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra soğumaya bırakın.
- Hamurunu yapmak için tuzu ılık suda eritip ununu ek ediyoruz orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz .
- Hamurları bezelere ayırıp 10-15 dk dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurları merdane yardımıyla açarak ortalarına sıvı yağ ve margarin sürüp üst üste koyuyoruz.
- 1 saat dinlendirip elimizle açıyoruz.
- Açılan hamurun içerisine iç harcını koyup sarıp tepsiye koyuyoruz.
- Üzerine yumurta ve sıvı yağı sürüp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.