Ispanaklı Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 7 su bardağı un
- 3,5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz i
- İç malzemesi için;
- 750 gram ıspanak
- 300 gram lor peynir
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yumurta sarısı
Ispanaklı Çarşaf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un, tuz, su ile hamurumuzu uzun süre çok güzel yoğuralım. 10 dakika bekletelim.
- Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler tutup az unla servis tabağı büyüklüğünde merdane ile açalım tavamıza tereyağını alıp eritelim sıvı yağını da koyalım.
- Açmış olduğumuz hamurların üstüne her yerine gelecek şekilde yağlayalım hepsi bu şekilde yapıp üst üste koyup üstüne streç ile kapatıp 20 dk bekletelim.
- Hamurumuzdan bir tanesini alalım masa yada sofra bezin üstünde sündürerek açalım. Aralarına yağımızdan sürelim.
- Ispanaklı iç harcımızdan koyup, örtünün bir tarafından kaldırıp yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine sıralayalım üstüne kalan yağımızın içine yumurta sarısı koyup, böreğimizin üstüne sürelim.
- Isınmış 200 derecedeki fırında 35-40 dakik pişirelim.