bilgisayarci
FD Üye
Ispanaklı Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- 2 dilim bal kabağı
- 2 adet pırasa
- 4 adet yufka
- Tuz
- 1 su bardak sıvı yağ
- 1 su bardak süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
Ispanaklı Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanakları ve pırasayı evvel doğruyoruz.
- Kabağı rendeleyip suyunu sıkıp ıspanaklarla uygunca karıştırıyoruz.
- 1 adet yufkayı serip sosdan her yerine sürüp ikiye katlıyoruz.
- Tekrar sostan sürüp iç gerecini koyup tuzunu ekleyip rulo yaptığımız yufkayı tepsinin ortasından başlayarak kendi etrafında daire formunda dolayın.
- Yufkalar bitene kadar tıpkı süreci yapıyoruz.
- Kalan sosu üzerine sürüyoruz .
- 180-200 derecede alt ve üst kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.