Ispanaklı Çıtır Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket üçgen yufka
- 250 gram beyaz peynir
- 250 gram taze ıspanak
- 200 ml sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 tane yumurta sarisi
- Susam
Ispanaklı Çıtır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tepsiye yağlı kağıt serin. Sıvıyağı, un ve sirkeye bir kasede karıştırın. Bir tane yufka alın üzerine yağ karışımdan sürün.
- Üzerine bir yufka koyun ve tekrar biraz sostan sürüp uç kısmına ıspanak – peynir karışımından koyup rulo yapın.
- Bütün yufkaları birebir biçimde sarıp tepsiye alın.
- Üzerlerine yumurta sarisi sürün ve susam serpin.
- 180 derece alt üst ısıda ortalama 30-40 dakika kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun????