iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Çökelekli Sodalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*500gr ıspanak
*400gr lor peyniri
*1 adet soğan
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
*5 adet yufka
Sosu için;
*1 adet soda
*Yarım çay bardağı zeytin yağı
Üzeri için;
*2 yemek kaşığı yoğurt
*Bir adet yumurtanın sarısı
Ispanaklı Çökelekli Sodalı Börek Tarifi Yapılışı Soğanları doğruyoruz ve ocağa alıyoruz hemen ardından güzelce yıkayıp iki parmak kalınlığında doğradığımız ıspanakları ekliyoruz Birazcık ıspanakların çiğliği gidince kapatıyoruz ocağı çok erimiyecek ıspanak sonra soğutmaya alıyoruz bu arada lor peynirini başka bir tabakta kırmızı biberler ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz soğuyan ıspanaklarla karıştırıyoruz içimiz hazır Tepsiyi biraz yağlayıp ilk yufkayı düzgünce eşit acıyoruz tepsiye üzerine biraz sos serpiştirip harcından birazda serpiştiriyoruz Üzerine diğer yufkayı buruşturarak koyuyoruz sosharç serpiştiriyoruz bunu her katta yapıyoruz en son 5 Yufkafa sadece sos döküp ilk düzgün açtığımız katın sarkan kenarlarını üzerine topluyoruz ve yumurtayla karıştırdığımız sosu sürüyoruz isteğe göre çörek otu serpiştirebiliriz 170c ısınmış fırında yarım saate hazır üzeri kızarınca alıyoruz Üzerine çok ince nemlendirdiğimiz tülbenti 10 dk örtüyoruz yumuşacık oluyor sonra dilimliyoruz
Afiyet olsun
*500gr ıspanak
*400gr lor peyniri
*1 adet soğan
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
*5 adet yufka
Sosu için;
*1 adet soda
*Yarım çay bardağı zeytin yağı
Üzeri için;
*2 yemek kaşığı yoğurt
*Bir adet yumurtanın sarısı
Ispanaklı Çökelekli Sodalı Börek Tarifi Yapılışı Soğanları doğruyoruz ve ocağa alıyoruz hemen ardından güzelce yıkayıp iki parmak kalınlığında doğradığımız ıspanakları ekliyoruz Birazcık ıspanakların çiğliği gidince kapatıyoruz ocağı çok erimiyecek ıspanak sonra soğutmaya alıyoruz bu arada lor peynirini başka bir tabakta kırmızı biberler ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz soğuyan ıspanaklarla karıştırıyoruz içimiz hazır Tepsiyi biraz yağlayıp ilk yufkayı düzgünce eşit acıyoruz tepsiye üzerine biraz sos serpiştirip harcından birazda serpiştiriyoruz Üzerine diğer yufkayı buruşturarak koyuyoruz sosharç serpiştiriyoruz bunu her katta yapıyoruz en son 5 Yufkafa sadece sos döküp ilk düzgün açtığımız katın sarkan kenarlarını üzerine topluyoruz ve yumurtayla karıştırdığımız sosu sürüyoruz isteğe göre çörek otu serpiştirebiliriz 170c ısınmış fırında yarım saate hazır üzeri kızarınca alıyoruz Üzerine çok ince nemlendirdiğimiz tülbenti 10 dk örtüyoruz yumuşacık oluyor sonra dilimliyoruz
Afiyet olsun