Ispanaklı D Börek (Semirsek) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 bağ ıspanak
- 2 orta boy soğan
- Yarım su bardağı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 6 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ispanaklı D Börek (Semirsek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru yoğurup üzerini kapatalım.
- Soğanı küp doğrayıp yağda kavuralım.
- Yıkayıp doğradığımız ıspanakları kavrulmuş soğanlarımızın üzerine ekleyelim.
- Baharatlarını da atıp birlikte kavuralım.
- Hamuru mandalina büyüklüğünde yumaklara ayıralım.
- Açmak için biraz un alıp açalım ve sonra ıspanaklı içimizi yerleştirip kase yardımı ile kenarları açılmasın diye keselim.
- Tavaya koyup orta ateşte iki tarafı da kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????.