Ispanaklı Dilim Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı çekilmiş ıspanak (ister haşlayarak ister haşlamadan direkt blendırdan geçirebilirsiniz)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 2 adet muz
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı dolusu şeker
- İsteğe bağlı 1 adet yumurta
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
Ispanaklı Dilim Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpalım.
- Ispanak blenderdan geçirilir ve 1 çay bardağı su ile ezilir. Toplam karışım için 1 su bardağı ıspanak harcı oluşması lazım.
- Diğer malzemeleri ve ıspanağı ekleyelim.
- Ispanakta kek harcına katılır ve karışım tamamlanır.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst 180 derecede pişirilir.
- Krema için tüm malzemeler ocakta koyulaşana kadar pişirilir. Kıvam koyulmazsa nişasta ekleyebilirsiniz.
- Pişen kekin arasına krema sürülür.
- Muz dilimleri koyulur, süt ile aralarını ıslatabilirsiniz.
- Üstüne kek kalıbının kenarlarından artan kekler blenderdan geçirilerek serpilir.
- Krem şanti ile süslenir.