Ispanaklı Ekşili Kofte (Malatya Yoresel) Tarifi İcin Malzemeler
*2 su bardağı koftelik bulgur (İnce)
*1 5 su bardağı su (Islatmak icin)
*5 yemek kaşığı un
*1 bardaktan 1 parmak eksik su (Yoğururken kullanılacak)
*1 5 tatlı kaşığı tuz
Yemek icin:
*Yarım kg ıspanak
*1 cay bardağı kadar onceden ıslanmış yeşil mercimek
*2 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı salca
*1 tatlı kaşığı erik ekşisi veya biraz sumak (Veya 12 (yarım) limon suyu )
*Zeytinyağı
Ispanaklı Ekşili Kofte (Malatya Yoresel) Tarifi Yapılışı
1
*Bulguru ılık suyla ıslatalım
*1 saat sonra ununu ve tuzunu atıp, 1 bardak kadar su kullanarak kofte hamurumuzu yoğuralım
*Kucuk bir kaseye su koyup, ara sıra elimizi ıslatarak fındık buyukluğunde kucuk kofteler yapalım
*Bir tencereye soğanları ve yağı koyup hafif kavuralım
*Salcasını ekleyelim45 bardak su (koyuluğunu kendiniz ayarlayınız)ve tuz koyup kaynamaya bırakalım
*Kaynayınca mercimekleri ekleyip yumuşayana kadar pişirelim
*Once ıspanakları, peşinden kofteleri ekleyelimKofteler pişince ekşisini de ilave edip altını kapatalım Afiyet olsun
*2 su bardağı koftelik bulgur (İnce)
*1 5 su bardağı su (Islatmak icin)
*5 yemek kaşığı un
*1 bardaktan 1 parmak eksik su (Yoğururken kullanılacak)
*1 5 tatlı kaşığı tuz
Yemek icin:
*Yarım kg ıspanak
*1 cay bardağı kadar onceden ıslanmış yeşil mercimek
*2 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı salca
*1 tatlı kaşığı erik ekşisi veya biraz sumak (Veya 12 (yarım) limon suyu )
*Zeytinyağı
Ispanaklı Ekşili Kofte (Malatya Yoresel) Tarifi Yapılışı
1
*Bulguru ılık suyla ıslatalım
*1 saat sonra ununu ve tuzunu atıp, 1 bardak kadar su kullanarak kofte hamurumuzu yoğuralım
*Kucuk bir kaseye su koyup, ara sıra elimizi ıslatarak fındık buyukluğunde kucuk kofteler yapalım
*Bir tencereye soğanları ve yağı koyup hafif kavuralım
*Salcasını ekleyelim45 bardak su (koyuluğunu kendiniz ayarlayınız)ve tuz koyup kaynamaya bırakalım
*Kaynayınca mercimekleri ekleyip yumuşayana kadar pişirelim
*Once ıspanakları, peşinden kofteleri ekleyelimKofteler pişince ekşisini de ilave edip altını kapatalım Afiyet olsun