Ispanaklı Fellah Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için:
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 su bardağı un
- Yarım litre su(hepsi kullanılmayacak suyun)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 kilo ıspanak
- 1 büyük uzunluk soğan
Ispanaklı Fellah Köfte Tanımı Yapılışı
- Bulguru ıslatıp bekleyelim.
- Yumuşadıktan sonra salça ve kimyonu ekleyip yeterlice orta ara ıslatarak ezilene kadar yoğuralım.
- Sonra azar azar unu ekleyelim.
- Un çok olmasın yalnızca kıvamı ele yapışmayacak formda olacak 2 su bardağı un çok gelebilir.
- Hamur hoş bir kıvam alınca misket biçiminde alıp yuvarlayalım ve ortasına hafif bastırıp hepsini bu formda yapalım.
- Bitince kaynar suya 2 tatlı kaşığı tuz atıp köfteleri atalım 3 yada 4 dk kadar suda kalsın çıkaralım.
- Farklı bir tencere soğanı söyleyelim ve ıspanakları atalım .
- Yumuşayınca köfteleri üzerine koyalım.
- Evvel sosu hazır edelim. Tavaya zeytinyağı koyup ezilmiş sarımsağı ve salçayı ekleyelim.
- 1-2 dakika kavrulduktan sonra yarım su bardağı köftesi haşlayınız sudan koyup yeterlice kaynatalım .5 dk kâfi.
- Sonra sosun içine yarım limon suyu ekleyelim.
- Köftelerin üzerine sosu döküp 5 dakika kaynatalım ve yemeğimiz hazır.