Ispanaklı Fırın Makarna Tanımı İçin Gereçler
- Yarım paket makarna
- Haşlamak için tuzlu su
- Yarım kilo ıspanak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber ,pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Tuz karabiber
- Kaşar peynir rendesi
Ispanaklı Fırın Makarna Tanımı Yapılışı
- Geniş bir tavada sıvı yağ da soğanları ve ezilmiş sarımsakları kavurun .
- Daha sonra biberleri ve havucu ekleyip kavurmaya devam edin .
- Salçayı ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.
- Son olarak üzerine ıspanağı ek edip kapağını kapatın ıspanaklar diriliğini kaybettikten sonra karıştırın ve ocaktan alın.
- Makarnaları normalinden kısa müddet haşlayın hafif canlı kalsınlar fırında pişeceği için.
- Beşamel sosu için tereyağı ve unu köpürene kadar kavurun ,karıştırarak sütü ek edin.
- Tuz ve karabiberi ekleyip kıvamı yoğunlaşıncaya kadar pişirin.
- Haşlanan makarnayı fırın kabına alın üzerine 1 kepçe kadar beşamel sostan dökün ve biraz kaşar peynir rendesi gezdirin.
- Üzerine ıspanaklı harcı ekleyin ,harcın üzerine beşamel sosu gezdirin.
- En son üzerine kaşar peynir rendesi ekleyip 190 derecede kızarana kadar pişirip fırından alın ve sıcak servis edin afiyet olsun.