Ispanaklı Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Kek için:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı blenderdan çekilmiş ıspanak
- 2 su bardağı süt
- Hindistan cevizi
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket krem şanti
Ispanaklı Gelin Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce kremayı pişiriyoruz soğuması için. Krema için krem şanti hariç tüm malzemeleri ekleyip yüksek ateşte karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Soğuması için kenara alıyoruz.
- 250 gr kadar ıspanak yapraklarını çok az bir su ekleyerek robottan püre haline gelene kadar çekelim.
- Kek için yumurtayı ve şekeri mikser yardımı ile köpük köpük olana kadar çırpalım tüm sıvı malzemeleri ekleyelim bir kere daha çırpalım.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip spatula yardımı ile karıştıralım dikdörtgen borcamı yağlayıp harcımızı borcama döküyoruz.
- Önceden alt üst ayarda 180 derece de ısıtılmış fırın da 20 -25dk pişirelim kürdan yardımı ile kontrol ederek pişirelim.
- İlk ısısı çıktıktan sonra kekimizin üzerine sütümüzü heryere eşit gelecek şekil de gezdirelim.
- Soğumuş kremamızın üzerine toz krem şantimizi döküp mikserden pürüzsüz olana kadar çırpalım.
- Kekimizin üzerine güzelce yayım 2 saat kadar dinlendirdikten sonra üzerine bolca hindistan cevizi gezdirelim. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilir siniz. Afiyet olsun.