Ispanaklı Gözleme (Yumurtalı) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 kilo un
- Tuz
- Su
- Yarım kilo ıspanak
- 5 adet yumurta
- 4 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı çemen
Ispanaklı Gözleme (Yumurtalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım.Ispanakları yıkayıp doğrayalım ve düzgünce suyunu sürdürelim.
- Soğanları doğrayalım. Yağda kavuralım.
- Daha sonra yumurtaları kırıp pişirelim.
- Baharat ve tuzu atalım. Ocaktan alıp ıspanağın içine döküp karıştıralım. Ispanaklar zati onun sıcaklığı ile sönecek.
- Hamurumuzu yoğurup bezelere ayıralım üzerini örtelim.
- Bezeleri oklava yardımı ile açalım ne çok ince ne de çok kalın olacak.
- Hazırladığımız harçtan koyup kapatalım.
- İster sacda ister ocakta tavda pişirelim. Afiyet olsun.