bilgisayarci
FD Üye

Ispanaklı Gözleme Yumuşacık Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı ılık su (250 ml )
- Yarım su bardağı yoğurt ( 200 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4,5 su bardağı un (200 ml )
- Yarım kilo ıspanak
- 2 tane kurusoğan
- Yeterince zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızıtozbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 3 yumurta ( büyükse 2 )
- Yeterince kaşar yada istediğiniz peynir
Ispanaklı Gözleme Yumuşacık Lezzetli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce hamurumuzu hazırlayalım.Kabınıza suyumuzu tuz maya yoğurt şekeri kaşıkla karıştıralım ve unumuzu yavaşça ekleyelim iyice yoğuralım hafif ele saran yumuşaklıkta yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım.
- İç harcı için.Ispanakların yapraklarını yıkayalım ve bir gün önceden süzmeye bırakalım ki iyice kurusun ( burası önemli ).
- Tavamıza zeytinyağımızı robottan geçirdiğimiz soğanımızı koyup kavuruyoruz.
- Baharatlarını ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- İnce doğranmış süzülmüş ıspanaklarımızı ekleyip karıştırıyoruz hafif solduruyoruz ve yumurtamızı kırıp karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde alıp beze yapıyoruz ve oklava veya merdaneyle açıyoruz
- İçine harcını koyup kapatıyoruz ve tavada orta ateşte pişiriyoruz.
- Pişen gözlemelerimizi yağlıyoruz ve afiyetle yiyoruz yapanların şimdiden eline sağlık afiyet olsun ????.