
Ispanaklı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 100 gram ıspanak
- 1 adet soğan
- Karışık salça
- Tuz ,karabiber
Ispanaklı Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sütümüzü biraz ısıtalım.
- Ardından hamur yoğuracağımız kaba koyalım.
- Bir çay kaşığı tuzu atalım ardından yavaş yavaş unumuzu ekleyerek yoğuralım yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu 4 bezeye ayıralım ve 15 dakika kadar bezelerimizi dinlendirelim.
- Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda kavuralım salça ve baharatını ekledikten sonra yıkayıp doğradımız ıspanakları ilave edelim suyunu salıp çekince ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Ardından her bezeyi pişireceğiniz tavanın boyutunda açalım.
- Yarısına iç harç koyup diğer bir parçasında kapatalım resimdeki gibi.
- Boş tavada arkalı önlü pişirelim.
- Pişip ilk sıcağıyla birazcık tereyağı sürerim ve dinlenmesi için kenara koyalım.