Ispanaklı Graten Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bağ ıspanak
- 1 kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Ispanaklı Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kırmızı tencereye alalım ,küp küp doğradığımız soğanlarımızı rengi değişince salçasını ekleyelim.
- Ispanaklarını katıp tuzunu da ekleyip kapağını kapatmadan orta karıştırıp ıspanaklar suyunuzu bırakana kadar kavuralım.
- Su bırakırsa suyunu içerisinden alalım.
- Baharatları ekleyip ıspanağımızı borcamımıza alıyoruz.
- Başamel sos için bir tencereye yarım yemek kaşığı tereyağını eritip unumuzla kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- 2 su bardağı sütümüzü ekleyip süratlice karıştırıyoruz.
- Koyulaşıp kıvam alıncaya kadar çırpalım bir su bardağı kaşar peynirini tuzunu karabiberini ekleyip ocaktan alalım.
- Hazırladığımız beşamel sosunu ıspanaklarımızın üzerine koyup 200 derecede kaşarlar kızarana fırında pişiriyoruz. Dilediğiniz üzere servis edebiliriz afiyet olsun ????.