teknolojiuzmani
FD Üye
Ispanaklı Gül Böreği (Özel Soslu) Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 1 kg ıspanak
- 1 büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber (İsteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı salça
- 4yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 6 adet yufka
- 1 adet yumurta
- Susam
Ispanaklı Gül Böreği (Özel Soslu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak soğanlar yemeklik doğranır ve zeytinyağı ile kavrulur.
- Ispanaklar iyice yıkanıp, doğranır ve kavrulan soğanlara eklenir.
- Tuz karabiber pul biber ilave edilir biraz daha kavrulur ve altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
- Yufkalar dörde bölünür ve hazırladığımız sostan yufkaya sürülür.
- Geniş kısmına iç harçtan konulur ve rulo şeklinde sarılır, ardından yuvarlanarak gül şekli verilir.
- Tepsiye dizilen böreklere yumurta sarısı sürüp susam serpin.
- 180 derecelik ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun ????