Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yufka
- 1 kilo ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 250 gram peynir
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 2 su bardağı yoğurt yahut süt
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) sıvı yağ
- 1/2 (yarım) soda (Maden suyu)
- Yumurta sarısı
- Çörekotu yahut susam
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ıspanakları temizleyip yıkayarak başlıyoruz. Daha sonrasında ıspanakları elimizle sıkarak yeşil suyunu çıkartıyoruz.
- İçerisine ince doğranmış soğan peynir istediğiniz peyniri kullanabilirsiniz.
- Peynirin tuzuna nazaran tuzunu ayarlayabilirsiniz. Karabiber ve pulbiber ekleyip iç harcımızı hazırlıyoruz.
- Yufkalarımızı 4 eşit modüle bölüp iç harçtan koyup rulo formunda sarıyoruz içe hakikat kıvırıp gül biçimi veriyoruz.
- Bu süreç bittikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine sosumuz kaldıysa şayet üzerine sürebilirsiniz.
- En son yumurta sarısı sürüp çörek otu ile böbreğimizi tamamlıyoruz. Deneyecek kullananlara afiyet olsun.