Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet günlük yufka
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet soğan
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 su bardağı süt
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Yumurta sarısı
- Kalan sos
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İyice yıkayıp doğrayın, küçük küçük doğramanıza gerek yok iri iri dedi doğrayabilirsiniz.
- Sıvı yağ koyun, iri doğranmış soğanları ekleyin ve kavurun içine suyu süzülmüş ıspanakları ekleyin.
- Tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın kapağını kapatıp iyice kavurun. Yeterince kavrulan ıspanakları bir kenara koyup biraz soğumasını bekleyin.
- Sosunu hazırlayın kenara koyun tezgaha 1 adet yufkayı alıp dörde bölün, sosu sürün. Geniş olan kısmına çok azıcık olacak şekilde ıspanaklı harçtan koyun.
- Sigara böreği gibi ilerletip sarın. Sonra gül böreği şekli verin yağlı kağıt serilmiş tepsiye bütün yufkayı aynı şekilde yapın.
- Üzerine; yumurta sarısı sürün, eğer sos bittiyse tekrar sostan yapabilirsiniz üzerine birer kaşık sos döküp 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun şimdiden ????