Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yufka
- Yarım kilo ıspanak
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Tuz
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yumurta akı
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanağı yıkayıp doğruyoruz. Soğanı ince doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.
- Soğan sararınca salça ekleyip karıştırıyoruz. Ispanağı ekleyip kısık ateşte ıspanaklar yumuşamaya başlayana kadar ara ara karıştırıyoruz.
- Oda sıcaklığında suyu ekleyip suyu çekilene kadar pişiriyoruz.
- En son tuz ve biberleri ekleyip altını kapatıyoruz.
- Yufkaları 3’er üçgene bölüp her birinin üzerine önce sütlü karışımdan döküp her yerine gelecek şekilde yediriyoruz.
- Yufkanın geniş kenarına ıspanağı koyup rulo yapıyoruz. Gül şekli verip yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
- Her bir böreğin üzerine artan sütlü karışımı sürüyoruz.
- Yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpip ısınmış 150 derece fırında 40-45 derece kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından alıp sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.