Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 700 gram ıspanak
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 4 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam veya haşhaş veya çörek otu
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce iç malzemesini hazırlayalım ıspanakları ayıklayıp doğrayıp bol suda yıkayalım süzgeçten süzelim.
- Sıvı yağda yemeklik doğranmış soğanı pembeleştirdikten sonra ıspanak ilave edelim.
- Baharatlarını ekleyelim kavuralım çok pişirmeye gerek yoktur.
- Sos malzemelerini derin bir kasenin içinde çırpalım.
- Bir adet yufkayı düz bir zemine serelim sostan fırça yardımı ile her tarafına sürelim.
- Artı şeklinde 4’e bölelim.
- Geniş kısmına ıspanaklı iç harcı yayalım rulo şeklinde saralım.
- Kıvıra kıvıra gül şekli verelim.
- Bir adet yumurta sarısını üzerine sürelim haşhaş susam veya çörek otu serpelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim afiyet olsun.