Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo yufka
- Yarım kilo ıspanak
- 250 gram lor
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sıvı yağ
- 1 su bardağı sıvı yağ-zeytinyağ karışımı
- 1 kase yoğurt
- 2 yumurta
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- İç gerecin hazırlanması için; ıspanaklar yıkanır, ince ince doğranır geniş, bir kaba alınır.
- Üzerine lor peyniri, bir ölçü sıvı yağ tuz karabiber ve pul biber ek edildi ve harmanlanır.
- Sosun hazırlanışı için; geniş bir kaba yoğurt yağ ve yumurta alınır ve çırpılır (Üzerine sürmek için yetmezse gereç birebir oranda artırılabilir)
- Yufkalar dörde bölünür. Yufkaların içine sostan sürülür.
- Yufkaların içine ıspanaklı harç konulur ve sarılır. Bütün gerece bu süreç yapıldıktan sonra hazırlanan sostan böbreklerin üstüne sürülür.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.