Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet yufka
- 1 kg ıspanak
- 2 baş soğan
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 3 adet yumurta (1 inin sarısı ayrılmış böreğin üzeri için)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Çörek otu
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle 1 kilo ıspanağı doğradım.
- 8-10 sudan geçirdim. Güzelce süzdüm.
- Geniş bir kaba koyup üzerine kadar kaynar su ekledim karıştırıp ağzını kapattım yarım saat beklettim.
- Başka tarafta 2 baş soğanı yemeklik doğradım.
- Sıvı yağda pembeleştirdim.
- Ispanakları süzgece aldım güzelce suyunu sıkarak öteki bir tarafa aldım tümünü soğana ekledim tuzunu biberini atıp ocağı kapattım.
- Sos için, birinin sarısını ayırdığımız 3yumurtayı.
- Sıvı yağ ve sütü bir kaba alıp yeterlice karıştırdım.
- Yufkaları üst üste sererek açtım ortadan ikiye sonra dörde kestim.Teker teker.
- Yufkaların üzerine sostan sürdüm ve geniş tarafına fotoğraftaki üzere bir kaşık dolusu ıspanak harcından koydum rulo yapıp gül biçimini verdim.
- En son az kalan sosa ayırdığım yumurta sarısını ekleyip fırçayla tüm böreklerin üzerine sürdüm çörekotu serpip 180 derece fırına gönderdim (35 dk kontrollü).Nar üzere kızarmış gül böreğimiz hazır ????????????Deneyip kesinlikle paylaşın benimle ????????????????.