elektronikci
FD Üye
Ispanaklı Gül Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1 kilo ıspanak(sadece yapraklar)
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı salça (Biber salçası)
- Tuz
- 250 gram kıyma isteğe göre (Daha güzel oluyor)
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
Ispanaklı Gül Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak böreğimizin iç harcını hazırlıyoruz; bunun için ıspanakları doğrayıp, bolca bolca yıkıyoruz. Kenara süzülmeye bırakıyoruz.
- Daha sonra, tavaya yağı alarak üzerine soğanı ilave edip güzelce kavuruyoruz kıymayıda ekliyoruz pişiriyoruz.
- Üzerine baharatlarını ilave edip ıspanakları ekliyoruz. Yüksek ateşte hemen bir soteliyoruz çok pişirmenize gerek yok. Daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Sosu için; tüm malzemeyi bir kaba alıp çırpıyoruz. Yufkayı tezgaha serip üzerine sostan yayıp fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz ve dört eşit parçaya bölüyoruz.
- Geniş kısma iç harcından ekliyoruz ve üçgen kısma doğru rulo yaparak sarıyoruz daha sonra gül şeklini veriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz çörek otundan serperek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun.