Ispanaklı Gül Börek Tanımı İçin Materyaller
Hamur için;
- Yarım kilo un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket kuru maya
- Ilık su
- 1 kilo ıspanak
- 2 tane orta uzunluk soğan
- Lor peyniri yahut çökelek
- Zeytinyağı
- Tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Sıvı yağ
- Sıvı yağ
- Yoğurt
- Susam
Ispanaklı Gül Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak hamur yoğurulup üzeri örtülerek dinlenmeye bırakılır.
- Uygunca temizlenip, yıkanan ıspanak sapları kesilir (Sapları kullanmıyoruz) ıspanak ince doğranır.
- Soğan ince doğranıp üzerine tuz, biber salçası ve peynirle ovulur. Ovalanan soğanın üzerine zeytinyağı ve ıspanak dökülerek karıştırılır.
- Elimizi hafif yağlayarak mandalina büyüklüğünde hamur alınıp yağlanmış tezgaha konur.
- Dinlene hamurdan açılıp içine ıspanak harcından konup yuvarlanıp, kenara dinlenmesi için alınır.
- Dinlenen hamurlar elimizle sıkarak uzatılır kıvrım biçimini verilir.
- Yağlı kağıt konulan tepsiye dizilir üzerine hafif bastırılarak yağ ve yoğurt karışımı sürülür, susam serpilir.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirilir.