Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ispanaklı Gül Tatlısı

Ispanaklı Gül Tatlısı

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
ispanakli-gul-tatlisi.jpg

Ispanaklı Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik ıspanak püresi
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su

Ispanaklı Gül Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şeker ve su tencereye alınır, kaynamaya başladıktan sonra altı hafif kısılarak 13 dakika kaynatılır, soğumaya bırakılır.
  2. Haşlanan ıspanak yaprakları robot yardımıyla püre haline getirilir.
  3. Sıvı yağ, margarin, yumurta, toz şeker de robota eklenir, iyice karıştırılır. Ardından un, kabartma tozu, vanilin eklenerek yumuşak hamur elde edilir.
  4. Hamur iki parçaya ayrılır, merdane yardımıyla açılır, çay bardağı yardımıyla daireler oluşturulur. Etrafında fazla kalanlar alınarak 3 parça üst üste eklenir, rulo yapılır.
  5. Bıçak yardımıyla ikiye ayrılır hamur bitene kadar işlem tamamlanır tepsiye dizilir.
  6. 180 derece fırında 20 dakika pişirilir. Fırından çıkan sıcak tatlının üstüne soğuk şerbet dökülür.
Ispanaklı Gül Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,320Kullanıcılar
UnusSon üye
Üst Alt