bilgisayarci
FD Üye

Ispanaklı Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 su bardağından 1 parmak eksik ıspanak püresi
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
Ispanaklı Gül Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şeker ve su tencereye alınır, kaynamaya başladıktan sonra altı hafif kısılarak 13 dakika kaynatılır, soğumaya bırakılır.
- Haşlanan ıspanak yaprakları robot yardımıyla püre haline getirilir.
- Sıvı yağ, margarin, yumurta, toz şeker de robota eklenir, iyice karıştırılır. Ardından un, kabartma tozu, vanilin eklenerek yumuşak hamur elde edilir.
- Hamur iki parçaya ayrılır, merdane yardımıyla açılır, çay bardağı yardımıyla daireler oluşturulur. Etrafında fazla kalanlar alınarak 3 parça üst üste eklenir, rulo yapılır.
- Bıçak yardımıyla ikiye ayrılır hamur bitene kadar işlem tamamlanır tepsiye dizilir.
- 180 derece fırında 20 dakika pişirilir. Fırından çıkan sıcak tatlının üstüne soğuk şerbet dökülür.