Ispanaklı Havuçlu Tarator (Çok Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane orta uzunluk havuç
- 300 gram iri doğranmış ıspanak
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı iri kıyılmış ceviz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kırmızı pul biber
- Tuz
Ispanaklı Havuçlu Tarator (Çok Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel rendelediğimiz havuçları tavada 3 yemek kaşığı yağda yumuşayana kadar kavururuz.
- İri doğradığımız ıspanakları ekleriz ve bi beş dk ıspanaklar da diriliği gidene kadar kavururuz.
- Geniş bir kaseye havuçla ıspanak karışımını alırız. Bi iki dk kadar havalandırarak karıştırırız.
- Ayrı bir kapta yoğurt dövülmüş sarımsak ve 2 yemek kaşığı mayonezi ve tuzu karıştırırız.
- Bu yoğutlu sosu tabağımızdaki havuçlu ıspanak karışımına ekleriz hafif hafif bir kaşıkla karıştırırız.
- Küçük bir sos tavasında yağı eritirirz ve üzerine cevizi ve kırmızı pul biberi ekleriz ve yağda biraz kavururuz.
- Kavurduğumuz cevizli sosuda tabağımızdaki ıspanaklı taratorun üzerine gezdiririz. Dilerseniz bi kaç yaprak maydanozda ekleyip süsleyebilirsiniz.
- Servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun????.