Ispanaklı İcli Kofte Tarifi İcin Malzemeler
*1 kase ince bulgur
*1 kase yarma
*2 yemek kaşığı kadar un
*Tuz
Koftenin İc Malzemesi;
*150 gr az yağlı kıyma
*3 adet soğan
*Yarım kilo ıspanak
*Karabiber, kırmızı pul biber, tuz
*1 yemek kaşığı tereyağ + 1 cay bardağı sıvı yağ
Uzeri icin
*2 yemek kaşığı tereyağ ile pul biber
Ispanaklı İcli Kofte Tarifi Yapılışı Şimdi gelelim bu lezzetli yemeğin yapımına
1
*Oncelikle ic malzememizi hazırlamakla işe başlayalım
*Soğanları yağda kavurarak, icine kıymayı ekleyelim
*Daha sonra ıspanağı iyice yıkayıp doğradıktan sonra, suzgecte suyunu suzelim
*Ayrı bir kapta 5 dakika kadar kendi suyunda haşlayalım
*Haşladıktan sonra ıspanağımızı soğuk sudan gecirip elimizle top şeklinde iyice suyunu sıkıp, harcımıza ekleyelim
*Baharatları ve tuzu ekleyip karıştıralım daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım
*Hamur icin bulguru, yarmayı ve tuzu derin bir kaba boşaltıp, ılık su ile ıslatalım 15 dakika kadar dinlendirelim
*Dinlenen hamurun icine unu ve tuzunu ekleyelim
*Sonra azar azar su ekleyip, hamur halini alana kadar yoğuralım
*Hamurdan kucuk parcalar alarak, avcumuz icinde parmağımızla icli kofte gibi acalım
*İcine hazırladığımız harcımızı koyup kapatalım
*Hepsi bittikten sonra kaynamış suya koftelerimizi atalım
*10 15 dakika haşlamamız yeterli olacaktır
*Servis tabağımıza alıp, uzerine kızgın tereyağ ile pul biberli sosumuzu dokelim Sıcak servis yapalım Afiyet Olsun
Ben bu tarifi patates ve kıymalı olarakta yapıyorum her malzeme aynı ıspanak yerine patates yada kıymayı bol koyup sadece kıymalı
*1 kase ince bulgur
*1 kase yarma
*2 yemek kaşığı kadar un
*Tuz
Koftenin İc Malzemesi;
*150 gr az yağlı kıyma
*3 adet soğan
*Yarım kilo ıspanak
*Karabiber, kırmızı pul biber, tuz
*1 yemek kaşığı tereyağ + 1 cay bardağı sıvı yağ
Uzeri icin
*2 yemek kaşığı tereyağ ile pul biber
Ispanaklı İcli Kofte Tarifi Yapılışı Şimdi gelelim bu lezzetli yemeğin yapımına
1
*Oncelikle ic malzememizi hazırlamakla işe başlayalım
*Soğanları yağda kavurarak, icine kıymayı ekleyelim
*Daha sonra ıspanağı iyice yıkayıp doğradıktan sonra, suzgecte suyunu suzelim
*Ayrı bir kapta 5 dakika kadar kendi suyunda haşlayalım
*Haşladıktan sonra ıspanağımızı soğuk sudan gecirip elimizle top şeklinde iyice suyunu sıkıp, harcımıza ekleyelim
*Baharatları ve tuzu ekleyip karıştıralım daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım
*Hamur icin bulguru, yarmayı ve tuzu derin bir kaba boşaltıp, ılık su ile ıslatalım 15 dakika kadar dinlendirelim
*Dinlenen hamurun icine unu ve tuzunu ekleyelim
*Sonra azar azar su ekleyip, hamur halini alana kadar yoğuralım
*Hamurdan kucuk parcalar alarak, avcumuz icinde parmağımızla icli kofte gibi acalım
*İcine hazırladığımız harcımızı koyup kapatalım
*Hepsi bittikten sonra kaynamış suya koftelerimizi atalım
*10 15 dakika haşlamamız yeterli olacaktır
*Servis tabağımıza alıp, uzerine kızgın tereyağ ile pul biberli sosumuzu dokelim Sıcak servis yapalım Afiyet Olsun
Ben bu tarifi patates ve kıymalı olarakta yapıyorum her malzeme aynı ıspanak yerine patates yada kıymayı bol koyup sadece kıymalı