teknolojiuzmani
FD Üye

Ispanaklı Karpuz Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için:
- 5-6dal ıspanak yaprağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 2 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- Çilekli jöle
- Damla çikolata
Ispanaklı Karpuz Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanakları süt ile rondodan geçiriyoruz.
- Kek için bir kapta yumurta ve şekeri köpürtüyoruz.
- Sonra içine sıvı yağ ve ıspanak püresi ekleyip karıştırıyoruz.
- Karışımın içine un,kabartma tozu ve vanilyalı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Yağladığımız kalıbımıza döküp 180 derecede 25-30 dk pişiriyoruz.
- Muhallebi :Malzemelerimizin hepsini bir tencereye alıp önce orta ateşte sonra düşük ateşte devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Vanilyayı ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan muhallebiye kremşantiyi ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Pişen kekimizi ters çevirip üzerine muhallebimizi döküyoruz ve 10 dk soğuması için buzdolabında bekletiyoruz.
- Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp muhallebili kekin izlerine döküyoruz.
- Jöle soğuduğunda damla çikolata ile süslüyoruz.