Ispanakli Kaşarlı Kiş Tanımı İçin Gereçler
İç Harcı İçin
- 2 adet soğan
- Yarım kilo mantar
- Yarım kilo ıspanak
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 gram kaşar
- 1 paket krema
- 2 adet yumurta
- 150gr tereyağ
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı soğuk su
- 1 fiske tuz
- 3 su bardağı un
Ispanakli Kaşarlı Kiş Tanımı Yapılışı
- Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Yağı tencereye alalım. Soğanı biraz soteleyelim. Temizlenen mantarı yağda çevirelim.
- Sonra temizlenen ve doğranan ıspanaklarıda yağda çevirelim. Biraz tuz, karabiber, acı biber ek edelim.
- Hamur materyallerinin tamamını katıp yoğuralım 1 saat buzdolabında bekletelim.
- 1 saat sonra hamuru açıp tart kalıbına çok ince bir katman olmadan yerleştirelim hamuru kenarlarına taşıralım.
- Hamura çatal batıralım evvelden ısıtılmış 170 derece fırına 200 dakika ön pişirme yapmak için fırına atalım. Fırındayken sosunu hazırlayalım.
- Sos materyallerinden kaşar hariç hepsini karıştıralım. Fırından çıkarılan hamurun üstüne evvel ıspanak harcını yayalım.
- Ispanağın üstüne sosu dökelim. En üstüne de kaşarı dizelim. 170 derecede 35 dakika kaşarlar eriyene kadar fırında tutalım. Dilimleyip servis yapabiliriz. Afiyet olsun