Ispanaklı Kek (Pasta Görünümlü) Tanımı İçin Materyaller
Keki için
- 1 bağ sapları temizlenmiş ıspanak (sadece yaprak olacak)
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker ( 1 bardağa düşürebilirsiniz tatlı sevmiyorsanız)
- 1 su bardağı süt (Ispanakla birlikte rondodan geçirilip püre haline getirilecek )
- 1 adet muz (Arası için isterseniz kullanın)
- 3-3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı öğütülmüş ceviz (İsteğe bağlı)
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Ispanaklı Kek (Pasta Görünümlü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle keki hazırlamakla başlıyoruz.
- Yumurta ve şekeri uygunca beyaz olana kadar çırpın.
- Üzerine rondodan geçirmiş olduğunuz ıspanaklı süt karışımını ekleyin.
- Sırasıyla yağ un vanilya kabartma tozu ve cevizi de ekleyip havasını fazla söndürmeden karıştırın ben küçük kalıp kullandığım için 4 eşit modüle bölebildim siz dilediğiniz uygun bir kek kalıbını yağlayıp harcı dökün.
- 150 dk evvelden ısıtılmış fırında 1 saat kadar keki pişirin.
- Fırından çıkardığınız keki düzgünce soğutun ve dilediğiniz eşit modüle bölün.
- En üst kısmını ince kesin orayı kekin üstünü süslemekte kullanıyoruz .
- 1 bardak sütle çırptığınız krem şantiyi ortalarına eşit bir formda sürün isterseniz mUz isterseniz sade süsleyin bu etaptan sonrası sizin hayal gücünüze kalmış şimdiden afiyet olsun )).