
Ispanaklı Kek Tanımı İçin Materyaller
- 100 gram ıspanak yaprağı (Sadece yaprakları olacak sapını kullanmayın)
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 3,5 su bardağı un
- 2 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
Ispanaklı Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanak püresi için birinci olarak ıspanak yapraklarını rondoya alınır, üzerine sıvı yağ eklenir ve püre haline getirilir.
- Farklı bir derin kaba yumurtalar ve şeker beyaz renk ve köpük köpük olana kadar güzelce çırpılır. Süt ve püre halindeki ıspanak da ek edilerek çırpmaya devam edilir.
- Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek çırpılır. Hazırlanan kek harcı yağlanmış kek kalıbına dökülür ve evvelden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 45 dakika denetimli olarak pişirilir. Tabi bu fırından fırına değişir o yüzden denetimli biçimde pişirin.
- Pişen kek fırından alınır ve soğumaya bırakılır. Büsbütün soğuyan keki dilediğimiz boyutta keserek servis edebilirsiniz.