Ispanaklı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gr ıspanak yaprağı sapları kullanmayacak
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı süt
- 3.5 su bardağı elenmiş un
- 2 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket kremşanti
Ispanaklı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanak yaprakları rondoya alınır ,üzerine sıvı yağ dökülür ve püre haline getirilir.
- Diğer yandan bir kaba yumurta ve şeker alınıp çırpılır.
- Süt ve ıspanak karışımı da eklenir çırpmaya devam edilir.
- Daha sonra un kabartma tozu vanilya ilave edilir çırpılır.
- Hazırlanan harç isterseniz benim gibi kek kalıbına isterseniz dikdörtgen borcama konulur.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 45 dk kontrollü şekilde pişirilir.
- Ben üzerini kremşanti ile süsledim siz istediğiniz gibi süsleme yapabilirsiniz. Afiyet olsun.