Ispanaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 5 – 6 yaprak ıspanak
- Kıvamına nazaran un ( ben 2 su bardağı koydum )
Ispanaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurtayı çırpıyoruz.
- Daha sonra sırasıyla şeker ve sütü ekleyip çırpıyoruz.
- Başka bir kapta yağımızı ve ıspanaklarımızı blenderdan pürüzsüz olana kadar geçirelim ve karışımımıza ekleyip tekrar mikser yardımıyla karıştıralım.
- Kabartma tozu,vanilya ve elediğimiz unumuzu karıştırıp tekrar çırpalım.
- Uygun fırın kabınızı yağladıktan sonra hamurunuzu dökelim.
- 180° fırında yaklaşık 30 dk kadar pişirelim ancak siz yeniden de denetimli pişirin.
- İlk 20 dk fırının kapağını açmayın ki kekleriniz istediğiniz üzere kabarsın, pişip pişmediğini kürdan yardımı ile anlayabilirsiniz şimdiden afiyet olsun. .