Ispanaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram ıspanak (sadece yaprakları)
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3,5 su bardağı un
- 4 adet yumurta
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Ispanaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanağı sıvı yağ ile robottan çekelim püre haline getirelim.
- Kabımıza şeker ,yumurtayı alıp uygunca köpürene kadar çırpalım.
- Ardından sütü ekleyin ve ıspanaklı karışımı da ek edin çırpın.
- Daha sonra elenmiş unumuzu azar azar ek edelim.
- Kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin karıştırın.
- Yağladığımız borcama güzelce yayın.
- Önceden ısıtılmış 180°c de yavaşça pişmeye bırakın ortada denetim edin.
- Alt üst denetim edin kekinizi.
Afiyet olsun.
Deneyenlerden fotograf bekliyorum canlarım????.
Ispanaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı