elektronikci
FD Üye
Ispanaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 20 kısım ıspanak
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Ispanaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar mikser yardımıyla çırpıyoruz.
- Daha sonra süt, yağ, un ve kabartma tozunu katıp karıştırıyoruz .
- Diğer taraftan ıspanakları blenderla eziyoruz ve daha sonra onu da kekimize katıp karıştırıyoruz ve borcama döküyoruz.
- Kekimiz 180 derece fırında yarım saat pişirelim.
- Üzeri için krem şantimizi hazırlayıp kek fırından çıkıp soğuyunca üzerine seriyoruz .
- Kekin üzerini küçük ve ince bir halde bıçak yardımıyla kesin ve robottan geçirin.
- Kekin üzerine dağıtıyoruz.
Ispanaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı