Ispanaklı Kır Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram ıspanak
- 2 baş kuru soğan
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 250 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı tozbiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya yada yaş maya
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı un (kontrollü dökülecek)
Ispanaklı Kır Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel ıspanakları yıkadıktan sonra doğrayalım.
- Kuru soğanları piyazlık halde doğrayalım .
- Verilen bütün malzemeyi uygun bir kapta daima birlikte güzelce karıştıralım.
- Hamur yapılışı; Ilık su ile sütü uygun bir kaba alı kuru maya ile tozşekeri düzgünce karıştırın .10 dk bekletin .
- Daha sonra un ile tuz ekleyip güzelce yoğurun .
- Unu denetimli formda dökün çok sert hamur olmasın .
- Sonra üzerini kapak yada streç ile kapatıp 1 saat mayalandırın .
- Hamurdan bezeler alın.
- Uzun pide biçiminde açıp içine iç harçtan koyup iki kenarını üzerine çevirin.
- 180 derecede fırında yaklaşık 20 dk pişirin.
Çok lezzetli oluyor. Ben iç harcını hazırlayıp taş fırına yolladım sizde istediğiniz halde tercihinize nazaran yapabilirsiniz.
Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun ????.
Ispanaklı Kır Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı