Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ispanaklı Kır Pidesi

Ispanaklı Kır Pidesi
0
56

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ispanakli-kir-pidesi.jpg

Ispanaklı Kır Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram ıspanak
  • 2 baş kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1  çay kaşığı kimyon
  • 250 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı tozbiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hamur için ;
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya yada yaş maya
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un (kontrollü dökülecek)

Ispanaklı Kır Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel ıspanakları yıkadıktan sonra doğrayalım.
  2. Kuru soğanları piyazlık halde doğrayalım .
  3. Verilen bütün malzemeyi uygun bir kapta daima birlikte güzelce karıştıralım.
  4. Hamur yapılışı; Ilık su ile sütü uygun bir kaba alı kuru maya ile tozşekeri düzgünce karıştırın .10 dk bekletin .
  5. Daha sonra un ile tuz ekleyip güzelce yoğurun .
  6. Unu denetimli formda dökün çok sert hamur olmasın .
  7. Sonra üzerini kapak yada streç ile kapatıp 1 saat mayalandırın .
  8. Hamurdan bezeler alın.
  9. Uzun pide biçiminde açıp içine iç harçtan koyup iki kenarını üzerine çevirin.
  10. 180 derecede fırında yaklaşık 20 dk pişirin.
İster konutumuzda hamur yapıp içine bu malzemeyi koyup fırında pişirebilirsiniz ister dışarda taş fırında verip kapalı pide yaptırabilirsiniz.

Çok lezzetli oluyor. Ben iç harcını hazırlayıp taş fırına yolladım sizde istediğiniz halde tercihinize nazaran yapabilirsiniz.

Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun ????.

Ispanaklı Kır Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,293Mesajlar
29,561Kullanıcılar
cekim04Son üye
Üst Alt