
Ispanaklı Kiş Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 fincan süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
- Alabildiği kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
- 1 büyük uzunluk soğan
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz, karabiber, kimyon
- Kaşar peynir
Ispanaklı Kiş Tanımı Yapılışı
- Hamur materyallerini karıştırıp yoğurun buzdolabında 1 saat dinlendirin (vaktiniz yoksa dinlendirmeyebilirsiniz).
- Soğanı yağda kavurun doğranmış ıspanakları ekleyin .
- Biraz daha kavurun ocağı kapatıp baharatları ekleyin biraz soğuyunca yumurta ve yoğurt ekleyip karıştırın.
- Yuvarlak büyük uzunluk borcamı yağlayıp unlayın.
- Hamuru iki yağlı kağıt ortasında merdane ile açın borcama yerleştirin el ile bastırıp kenarlarına tart formu verin ve çatalla delikler açın ki kabarmasın.
- 200 derece fırında 15 dakika pişirin çıkarın iç harcı dökün.
- Ben üzerine birkaç tane kuru domateste ekledim.
- Sonra kaşar peyniri de serpin 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.