![ispanakli-kis.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/17/ispanakli-kis.jpg)
Ispanaklı Kiş Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 su bardağı + 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 yumurta
- 1 doruklara kaşık yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 400 gram ıspanak
- 1 soğan
- 10 15 adet mantar
- 1 adet kırmızı biber
- Beyaz peynir
- Tuz, karabiber, pulbiber
- Zeytinyağı
- 1 paket krema
- 1 adet yumurta
- Kaşar peyniri
Ispanaklı Kiş Tanımı Yapılışı
- Kiş hamuru için tüm gereçler yoğrulur.
- Ben ince bir hamur istediğim için az olcu ile yaptım.
- Dileyen 3 bardak un ve 2 yumurta iki kaşık yoğurt halince ölçüyü arttırabilir.
- Yoğrulan hamur az unlanmış tezgahta kalıptan biraz büyük olacak formda açılır.
- Kalıba yerleştirilir.
- Kabarma olmaması için tart kalıbının ortasına yağlı kağıt koyup üzerine çiğ bakliyat koyabilirsiniz.
- İç harç için peynir hariç tüm materyaller kavrulur. Harç suyunu çektiğinde altı kapatılır.
- Pişen tart hamurunu içine harç yapılmadan evvel tabanı uyarlanmış beyaz peynir ile kaplanır.
- Üzerine harç yayılır.
- Sos gereci çırpılarak üzerine gezdirilir.
- 180 derecede fırına verilir üst kısmı biraz pişmeye başlayınca kaşar rendesi serpiştirin.
- Kaşar eriyen kadar fırında tutulur.