
Ispanaklı Kiş Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı ucu ile tuz
- 1 çay kaşığı ucu ile karabiber
- 3 su bardağı un
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım kg ıspanak
- Pastırma
- 2 yumurta
- 1 kutu sıvı krema (200 gr)
- Tuz
- Kaşar peyniri
Ispanaklı Kiş Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kişin hamurunu hazırlamak için tereyağı, yumurta, soğuk su, tuz ve unu tezgaha veya uygun bir kaba alarak ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur olana kadar yoğuralım.
- Hamurumuzun üzerini streçleyerek 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
- Ispanakları yıkayıp küçük küçük doğrayalım.
- Daha sonra iç harcı için tavaya sıvı yağı ve doğradığımız ıspanakları alarak kavuralım.
- Hamurumuzu açacağımız zemine un serpelim ve merdane yardımı ile kullanacağımız kalıbın boyutunda açalım.
- Hamurumuzu kalıba aldıktan sonra kabarmaması için hamurumuza çatal ile delikler açalım ve önceden ısıttığımız 180°c fırında yaklaşık 10 – 15 dakika pişirelim.
- Sosu için yumurtayı ve sıvı kremayı bir kaba alarak çırpalım ve tuzunu karabiberini ayarlayalım.
- Hamurumuzu fırından çıkartıp üzerine ıspanağı ve pastırmalarımızı koyalım.
- Hazırladığımız sosu da üzerine gezdirerek 180°c fırında kızarana kadar pişirelim.
- Pişmesine yakın kişimizi fırından alalım ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirlerini ekleyerek tekrardan fırına verelim.
- Peynirler eridikten sonra ıspanaklı pastırmalı kişimiz hazır.
- Fırından alalım ve dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun ????.