Ispanaklı Kıymalı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet yufka
- 250 -300 gram kıyma
- 1 tane soğan
- 1 kg ıspanak
- Tuz
- Yaprak biber
- Karabiber
- 1 er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
- Sosu;
- 1 çay bardağı süt( süt yoksa yoğurt da olur)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Ispanaklı Kıymalı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak ıspanaklarımızı yıkayıp, doğruyoruz. Bir tencerede ıspanakları 2-3 dakika kadar suda haşlıyoruz ve süzüyoruz (İsterseniz başlamayabilirsiniz)
- Bir tavada kıymamızı hafifi kavuruyoruz. Yarım çay bardağı kadar yağ ekleyip soğan doğrayıp ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz üzerine salçalarımızı tuzu baharatı ekleyip karıştırıyoruz.
- En son ıspanağımızı ekliyoruz kısık ateşte 10 dakika kadar kavuruyoruz ocaktan alıyoruz.
- Bir yufkayı üçgen olacak şekilde yufkanın büyüklüğüne göre 5-6 üçgen parçaya bölüyoruz.
- Bir yufkaya sosunuzdan sürüp iç harcımız dan yufkanın her yerine gelecek şekilde koyup sarıyoruz tekrar gül şekli vererek içe doğru kıvırıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye düzlüyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu atalım (Sosundan kaldıysa yumurta ile karıştırıp, üzerine sürebilirsiniz)
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar 30-40 dakika pişiriyoruz. Deneyenlere afiyet olsun fotoğrafını benimle paylaşırsanız sevinirim ????.