
Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı İçin Gereçler
Ispanak Püresi İçin;
- 10 kök ıspanak yaprağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı ıspanak püresi
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket toz krem şanti
Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak ıspanak püresini rondodan geçirerek hazırlayalım.
- Akabinde keki için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar karıştıralım kalan materyalleri de ekleyip ıspanak püreli kekimizi 180 derecelik fırında ortalama 20 dakika pişirelim.
- Kekimizi ılımaya bırakalım o sırada muhallebisini hazırlayabiliriz.
- Muhallebi için tencereye un,şeker,nişasta ve sütü alıp yoğunlaşana kadar pişirelim en son vanilya ve tereyağımızı da ekleyelim karıştırıp soğumaya bırakalım.
- Soğuyan muhallebimize son olarak krem şantisini ekleyip karıştırıyoruz.
- Ilımış olan kekimizi bardak yardımıyla keselim küçük daireleri de ortadan kesip iki kesime bölebiliriz.
- Kekin kalan kısımlarını rondodan geçirelim ve bir kaba alalım.
- En son olarak küçük dairelerimizin üzerine hazırladığımız muhallebiden koyup üzerini rondodan geçirdiğimiz keke bulayalım.
- Hazırlamış olduğumuz küçük pastalarımızı dolapta 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
).